Heineken
Adidas
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-Pepsi
Qurrent
Sponsor-AA
Sponsor-VLS
Sponsor-CWS
Sponsor-IVA

Sportclub Feyenoord begint zaterdag de competitie met een uitwedstrijd in en tegen Nieuw-Lekkerland. Om 14.30 uur vindt de aftrap plaats. De thuisploeg overleefde de eerste bekerronde door vijf punten uit drie duels te behalen. “Maar de bekercompetitie zie ik als een verlengde van de voorbereiding,” laat coach Ronald Hulsbosch weten. “Verder komen in de bekercompetitie was niet echt een doelstelling. We willen ons vooral handhaven in de eerste klasse. En van de onderste vier ploegen wegblijven. Dan hebben we het goed gedaan.” Afgelopen seizoen stelde Nieuw Lekkerland een plek in de eerste eerste klasse pas in de nacompetitie veilig.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen werd Nieuw-Lekkerland met veel blessures geconfronteerd. “Ik mis ongeveer 7 spelers op dit moment.”

De oefenmeester beschouwt SC Feyenoord als een interessante opponent. “SC Feyenoord is natuurlijk een goede en aansprekende tegenstander. Het duel leeft echt in onze spelersgroep. SC Feyenoord is natuurlijk een aansprekende naam. We zijn blij dat we tegen die ploeg in actie mogen komen.” De competitie in de eerste klasse wordt door hem omschreven als een interessante afdeling. “Ik denk dat er een groot verschil gaat ontstaan tussen het linkerrijtje en het rechterrijtje. Er zijn genoeg ambitieuze elftallen, zoals onder meer SC Feyenoord, Deltasport en Brielle, die voor het kampioenschap willen gaan strijden.”

Hulsbosch hoopt dat hij zijn elftal tegen de Varkenoorders goed neer kan zetten. “We zullen in ieder geval de mouwen opstropen. We geven vol gas van 14.30 uur tot en met ongeveer 16.15 uur. En daarna doen we mee aan de zogenaamde ‘derde helft’.” De coach verklaart dat zijn ploeg in voetballend opzicht nog wel wat stappen kan zetten. ”We hopen in ieder geval het Rotterdamse aanvalsspel te kunnen verstoren. SC Feyenoord beschikt over veel voetballend vermogen.” Nieuw-Lekkerland tracht aanstaande zaterdagmiddag met het 4-3-3-systeem het SC Feyenoord het lastig te maken. “Dit concept past goed bij onze ploeg.”

Ronald Hulsbosch vertelt dat hij de nieuwe trainer van SC Feyenoord Raymond Frehe een beetje kent. “Raymond zal in ieder geval negen nieuwe spelers moeten inpassen. Hij staat natuurlijk bekend als een trainer die verzorgd wil voetballen.”

Bij het samenstellen van de selectie let hij vooral op mentaliteit en dan pas op kwaliteit. De gemiddelde leeftijd van de spelersgroep van Hulsbosch is ongeveer 23 jaar. “We hebben gelukkig spelers van tweede-en derdeklassers kunnen aantrekken. Daarnaast hebben we nu de beschikking over voormalige junioren die de overstap naar het seniorenvoetbal hebben gemaakt. Mijn selectie bestaat uit negentien man.” Hulsbosch laat wel weten dat liefst 12 spelers geen deel meer uitmaken van de selectie van Nieuw-Lekkerland.

Hulsbosch is bezig aan zijn vierde seizoen bij Nieuw-Lekkerland. Daarvoor had hij onder meer ‘s-Gravendeel en Heinenoord onder zijn hoede. Hij omschrijft zichzelf als een soort ‘people manager’. “En ik ben een echte clubman. Ik ben geen trainer die na een jaar bij een vereniging vertrekt. Deze gezellige club past goed bij mij. Ik heb het hier nog steeds goed naar mijn zin.”

Hij verwacht dat het duel tussen Nieuw-Lekkerland en De Sportclub Feyenoord bezocht zal worden door ongeveer 600 toeschouwers.

SC FEYENOORD
De Sportclub bleef in de bekerserie ongeslagen. De ploeg won met 6-1 van Alexandria’66, zegevierde daarna met 3-0 over Spartaan’20 en tenslotte werd Antibarbari deze week op een kansloze 4-1 nederlaag getrakteerd. En dus bleef de ploeg ongeslagen in de eerste ronde van de districtsbeker en werd het poulewinnaar in zijn afdeling. Maar de ploeg werd door deze drie tegenstanders nauwelijks op de proef gesteld.

Raymond Frehe maakte na afloop van het duel met Antibarbari duidelijk dat hij bijzonder tevreden was over de eerste 25 minuten van zijn ploeg. “We kwamen verdiend op een 2-0 voorsprong en kregen toen al veel kansen. Zo heb ik ze in de voorbereiding nog niet zien spelen. Helaas maakte Antibarbari door een fout achterin de 2-1. Maar dat hoge tempo in de beginfase is natuurlijk niet 90 minuten lang vol te houden. Dat kan ik niet van spelers verlangen.”

De coach is blij dat de competitie van start gaat. “Onze jongens zijn er na 7 weken voorbereiding wel aan toe. Ze willen graag weer competitievoetbal gaan spelen.”

Frehe verwacht dat Nieuw-Lekkerland een elftal is om rekening mee te houden. “Dat is een fysiek sterke tegenstander die sterk is in de omschakeling. Ik vermoed dat Nieuw-Lekkerland reactievoetbal gaat spelen. Daar is natuurlijk niet mis mee.” Frehe wil dat SC Feyenoord zaterdagmiddag het duel gaat controleren.

De oefenmeester heeft een vaste opstelling al in zijn hoofd zitten. “Op één positie na ben ik eruit welke spelers tegen Nieuw-Lekkerland deel uit gaan maken van de opstelling. “De spelers die buiten de boot vallen, worden deze week ingelicht. “Ik verlang in ieder geval dat zowel de basisspelers als de reserves elkaar scherp houden.”

De doelstelling van SC Feyenoord is natuurlijk duidelijk. De ploeg wil kampioen worden. Trainer Raymond Frehe steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken.

Tekst: Stephan van Hal