Qurrent
Sponsor Adidas
Sponsor-Pepsi
Heineken
De Feijenoorder, Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-IVA
Sponsor-AA
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Qurrent

De topper in de eerste klasse tussen SC Feyenoord en VV Brielle heeft zaterdagmiddag een 1-1 gelijkspel opgeleverd. De thuisploeg behoudt door de remise vijf punten voorsprong op VV Brielle. SC Feyenoord heeft wel een wedstrijd minder afgewerkt. SC Feyenoord heeft met 41 punten uit vijftien duels de koppositie nog altijd stevig in handen. Het elftal behaalde tot nu toe dertien overwinningen en twee gelijke spelen. En leed dus nog geen nederlaag.

SC Feyenoord verzuimde op een sfeervol Varkenoord de ploeg de bezoekers definitief uit te schakelen voor het kampioenschap. De koploper sprong onzorgvuldig met de kansen om. SC Feyenoord combineerde redelijk en gaf achterin weinig mogelijkheden weg. De ploeg domineerde het duel en liet bij vlagen zien dat het terecht de lijstaanvoerder is in de eerste klasse b. Over de inzet van zijn ploeg kan SC Feyenoord-coach Raymond Frehe tevreden zijn. De Rotterdammers vochten met elan voor een positief resultaat. Tegenvaller voor de SC Feyenoord was de rode kaart voor Joris van Eijck. De verdediger werd na twee overtredingen in de 70e minuut van het veld gestuurd door arbiter Gommans uit Gouda. Diens eerste gele kaart ontving hij al in de eerste helft.

Brielle kwam in dit treffen compact en eveneens fanatiek spelend voor de dag. De gasten loerden op de counter, gooiden de beuk erin en toonden dus weinig ontzag voor de koploper. Maar een Brielse overwinning had de verhoudingen binnen de lijnen niet weergegeven. Al met al was de eindstand tussen beide ploegen dus volkomen terecht.

Tijdens het openingskwartier nam SC Feyenoord VV Brielle meteen in de houtgreep. Een vrije schop van Lucas van Oeveren resulteerde echter niet in de openingstreffer. In de vijftiende minuut werden de bezoekers voor het eerst gevaarlijk. SC Feyenoord-goalie Rick van der Burg wist de aandacht op zich te vestigen door een inzet van Jeffrey Duijnstee knap keren. De levensgevaarlijke Brielle-aanvaller werd overigens in stelling gebracht door Marvin Godschalk. In de 19e minuut leverde een Rotterdamse aanval bijna resultaat op. Linksbuiten Junior Obiku zette de bal voor op Joris van Eijck, die niet in staat was om de 1-0 aan te tekenen.

Waarna SC Feyenoord de opponent stevig vast zette op de eigen helft. Na ongeveer een halfuur lukte het Adair Veiga Lopes niet, om een hoekschop van Van Oeveren, met zijn hoofd af te maken. De midvoor zag zijn inzet over het doel van Brielle-doelman Ragip Ozrak belandden. Niet veel later leverde een afstandsknal van Van Oeveren geen succes op voor de gastheer. In de slotfase van de eerste helft stelden de gasten via een afstandsschot van Claudio Santos Silva nog SC Feyenoord-sluitpost Rick van der Burg, zonder succes, op de proef. In de slotminuut van de eerste episode waagde middenvelder Quincy Oosterom, namens de SC Feyenoord, nog een schotpoging vanuit de tweede lijn. Ozrak, de doelman van de Brielse formatie, liet zich echter opnieuw niet verrassen.

In de openingsminuten van de tweede helft ging SC Feyenoord voortvarend van start. Rechtsachter Matthew Jones wist een rush met een schot in de hoek knap af te ronden. Daarmee nam SC Feyenoord een verdiende 1-0 voorsprong. In de 55e minuut kreeg de thuisploeg een aardige mogelijkheid om de marge te vergroten. Een voorzet van Junior Obiku werd door Veiga Lopes echter niet in het doel gemikt. En na een uur verzuimde SC Feyenoord-invaller Adil Akanioui, om een mooie pass van Veiga Lopes, met een treffer te belonen. Halverwege het tweede bedrijf bediende Junior Obiku, nog met een mooie voorzet Veiga Lopes, maar die kreeg de bal niet onder controle. Daarmee had de bezoekende formatie alle geluk van de wereld.

In de 70e minuut kreeg SC Feyenoord-verdediger Joris van Eijck, na een charge, zijn tweede gele kaart. En dus moest De Sportclub met tien man verder. Toch kregen de Rotterdammers in de 80e minuut een aardige mogelijkheid. Invaller Victor de Blok zette de bal knap voor op Junior Obiku, maar hij schoot de bal vervolgens naast het doel van de tegenstander. In de laatste minuten van de spannende confrontatie wist Brielle uiteindelijk toch nog een remise te behalen. Jeffrey Duijnstee was verantwoordelijk voor de 1-1, nadat hij de bal via Jordy Dobber in het Rotterdamse doel wist te schuiven. En in de blessuretijd liet Brielle het in de afwerking afweten. Silva Santos verzuimde om een assist van Marvin Godschalk af te ronden. Maar de 1-2 zou teveel van het goede zijn geweest, voor de nummer twee van de ranglijst.

Tekst: Stephan van Hal