Heineken
Adidas
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-Pepsi
Qurrent
Sponsor-AA
Sponsor-VLS
Sponsor-CWS
Sponsor-IVA

// Sportclub ontvangt Voorschoten ’97

07 december 2016 - 22:03

Sportclub Feyenoord neemt het aanstaande zaterdag in de laatste wedstrijd voor de winterstop om 17:45 uur op eigen terrein op tegen het laag gerangschikte Voorschoten’ 97. De bezoekers staan met 7 punten uit 12 duels voorlaatste op de ranglijst en verloren afgelopen weekend met 1-0 van concurrent Vitesse Delft. Coach Andre Lourens benadrukte na afloop dat zijn elftal weinig kansen had gekregen. “We toonden wel veel inzet en werden al snel op een 1-0-achterstand gezet. Al net al was het een terecht verlies voor ons.”

Voorschoten wil dit seizoen degradatie naar de tweede klasse voorkomen. “We hopen dat we in de eerste klasse blijven”. Hij beschouwt de afdeling, waarin Voorschoten acteert, als een loodzware competitie. “Bijna elke week treffen we een sterke tegenstander en elke ploeg kan van elkaar winnen. Bepaalde ploegen zouden niet misstaan in de hoofdklasse. Kortom het niveau in de eerste klasse is dan ook bijzonder hoog”.

Lourens erkent dat zijn ploeg te weinig scoort. “We hebben helaas niet de beschikking over een spits die er 20 inschiet”. Tot op heden wist het elftal van Lourens 14 maal het net te vinden. Hij verklaart wel dat zijn manschappen collectief sterk zijn. Lourens is ook nog niet tevreden over het functioneren van zijn defensie. “We krijgen teveel doelpunten (29) tegen”, laat de oefenmeester weten.

Voorschoten beschikt over een jonge selectie. “We zijn druk bezig met het bouwen van een nieuw eerste elftal. Ik heb dan ook veel nieuwe krachten moeten inpassen”, legt Lourens uit. Van het eerste elftal van het afgelopen seizoen is maar een speler over. Een aantal spelers van Voorschoten ruilde tijdens de zomerstop Voorschoten in voor Noordwijk en een aantal spelers stopte met voetballen. De gemiddelde leeftijd van de spelersgroep is ongeveer 22 jaar oud.

LASTIGE POT
De oefenmeester verwacht dat SC Feyenoord zaterdag de lakens binnen de lijnen zal gaan uitdelen. “Wij gaan zeker niet achterin de boel dichttimmeren en overschatten de Sportclub niet.” Lourens verwacht in ieder geval dat de confrontatie een lastige pot kan worden. “We hopen in ieder geval dat we niet snel op een achterstand worden gezet”. Hij beschouwt SC Feyenoord als een ploeg die fris combinatievoetbal kan spelen. “Daardoor weten ze veel kansen af te dwingen. Ook organisatorisch is SC Feyenoord bijzonder sterk”.

Opvallend detail is dat Voorschoten tot op heden weinig grote nederlagen heeft geleden. “We hebben echt een paar keer pech gehad, doordat we in de blessuretijd een aantal keren doelpunten tegen hebben gekregen”. Tot op heden verloor de ploeg 9 duels. Voorschoten is de ploeg met de meeste nederlagen in de eerste klasse b. Daarnaast won het slechts twee duels en speelde het een keertje gelijk.

SC FEYENOORD

In de aanloop naar de confrontatie met Voorschoten verloor de Sportclub Feyenoord afgelopen zaterdag met 2-0 van stadgenoot XerxesDZB, dat aan de leiding gaat in de tweede periode. De ploeg van Cesco Agterberg ging voor de vierde maal in deze competitie onderuit. Daarnaast boekte het zes overwinningen en speelde het twee keer gelijk. SC Feyenoord staat vijfde op de ranglijst met 20 punten uit 12 duels. De ploeg heeft 5 punten achterstand op de verrassende koploper in de eerste klasse, Nootdorp. SC Feyenoord behaalde in de laatste 4 duels 6 punten en doet vooralsnog ook niet mee in het gevecht om de tweede periodetitel. Door de nederlaag tegen Xerxes daalde de ploeg twee plekken op de ranglijst.

Tegen Xerxes kwam SC Feyenoord matig voor de dag. Ed Bourne, constateerde na afloop eerlijk dat SC Feyenoord verdiend verloren had. “We waren onrustig in balbezit en hielden daardoor de bal niet in de ploeg. We creerden dan ook bijzonder weinig kansen. Xerxes behaalde dan ook een verdiende overwinning”.

SC Feyenoord zal volgens Bourne aanstaande zaterdag tegen Voorschoten uiteraard voor de overwinning gaan. “Dat zijn we aan onze stand verplicht omdat we nog steeds willen meedoen om de prijzen. En we nemen geen genoegen met een nederlaag of gelijkspel”. Bourne meldt dat SC Feyenoord volop aan de bak zal moeten gaan. “Hoewel Voorschoten laag geklasseerd staat, is de ploeg een lastige tegenstander voor ons. We hopen in ieder geval dat onze spelers meer beleving zullen gaan tonen. En we hopen dat onze mensen de ballen erin gaan schieten”.

Tekst: Stephan van Hal