Qurrent
Sponsor Adidas
Sponsor-Pepsi
Heineken
De Feijenoorder, Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-IVA
Sponsor-AA
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Qurrent

// Sportclub Feyenoord op bezoek bij FC ‘s-Gravenzande

27 oktober 2016 - 07:48

Sportclub Feyenoord speelt aanstaande zaterdag een uitermate belangrijke uitwedstrijd tegen FC ‘s-Gravenzande. De thuisploeg neemt met 15 punten uit 7 duels de tweede positie op de ranglijst in. De ploeg won tot op heden vier duels en speelde driemaal gelijk. En leed tot nu toe dus geen enkele nederlaag. Afgelopen zaterdag was de ploeg op eigen grond ditmaal met 2-1 te sterk voor Voorschoten. “Een terechte overwinning”, aldus coach Frans Danen.

‘s-Gravenzande wil dit seizoen meestrijden om de prijzen. “We willen zo hoog mogelijk eindigen. Maar dat wordt een zware klus in een sterke afdeling”, laat de oud-speler van ADO Den Haag weten. De coach meldt dat er in de eerste klasse b liefst zeven teams voor het kampioenschap gaan. “Maar de vraag is voor wie is de titel realistisch.” Vooralsnog is Danen bijzonder tevreden over de prestaties van zijn aanvallers. De ploeg heeft tot op heden al 18 doelpunten gemaakt. “We dwingen genoeg kansen af.” ‘s-Gravenzande heeft de meeste doelpunten in de eerste klasse b gemaakt. Ook verdedigend, op wat stabiele foutjes na, komt zijn elftal prima voor de dag. “We krijgen weinig doelpunten tegen doordat we weinig kansen weggeven.”

Danen meldt dat zijn elftal collectief sterk is. Hij verwacht aanstaande zaterdag dat het duel tussen ‘s-Gravenzande en SC Feyenoord een vermakelijk duel zal worden. “We zijn niet bang voor de SC Feyenoord en kijken niet tegen de tegenstander op.” Danen maakt duidelijk dat zijn ploeg de Rotterdamse brigade niet zal onderschatten. “Daar is absoluut geen sprake van. We hebben in ieder geval respect voor SC Feyenoord en trainer Cesco Agterberg”, die zijn elftallen altijd verzorgd laat voetballen.”

Danen is redelijk tevreden over de competitiestart van diens ploeg. “Het is alleen jammer dat we door drie gelijke spelen niet konden meedoen om de eerste periodetitel die door Nootdorp gewonnen werd.  Ik moet overigens wel vermelden dat we vooral mindere tegenstanders hebben getroffen.”

Tot slot laat Danen weten dat ‘s-Gravenzande vooral spelers uit de eigen jeugd een kans heeft. “We hebben geen budget om nieuwe spelers aan te trekken.”

SC FEYENOORD
Voor de Rotterdamse equipe staat nogal wat op het spel aanstaande zaterdag. De ploeg moet winnen wil het enigszins bovenin meedraaien. SC Feyenoord heeft dit seizoen drie duels gewonnen, verloor tweemaal en speelde tweemaal gelijk. Het elftal van oefenmeester Agterberg promoveerde het afgelopen seizoen naar de eerste klasse. Afgelopen zaterdag werd de ploeg uitgeschakeld in de knock-out-ronde van de districtsbeker. Ter Leede bleek op Varkenoord met 1-4 te sterk voor SC Feyenoord, dat kon terugkijken op een redelijke eerste helft. Na de hervatting stelden de Sassenheimers orde op zaken door viermaal te scoren. Verdediger Jordy Dobber werd in de bekerconfrontatie met rood van het veld gezonden.

Sportclub Feyenoord staat met 11 punten uit 6 duels op de zesde stek in de eerste klasse b, die uit 14 teams bestaat. Het heeft 6 punten achterstand op koploper Nootdorp, dat verrassend aan de leiding gaat.

AANTREKKELIJK DUEL
Sportclub Feyenoord-leider Ed Bourne verklaart dat SC Feyenoord zaterdag aan de bak zal moeten gaan. “Het wordt een wedstrijd tussen twee gelijkwaardige teams. We hebben 50 procent kans om de wedstrijd te winnen. We moeten winnen om eventueel mee te doen om de prijzen. Al met al is het dus ook een belangrijk duel voor ons. Hij verwacht in geval een aantrekkelijk duel. “Gezien de resultaten beschikt ‘s-Gravenzande over een uitstekend elftal. Zoals de eerste klasse toch al uit talrijke sterke elftallen bestaat.” Hij vermoedt dat ‘s-Gravenzande eveneens voor de winst zal gaan.

Bourne zegt dat SC Feyenoord voetbaltechnisch steeds beter voor de dag komt. “We laten steeds vaker goed voetbal met automatismen zien.” En dat is niet verwonderlijk. Sportclub Feyenoord speelt de laatste weken in een vaste opstelling doordat geblesseerde spelers hun rentree weer aan het maken zijn. “En dat komt de prestaties ten goede,” laat de betrokken elftalleider weten.

Bourne benadrukt dat SC Feyenoord nog altijd een periodetitel wil behalen. “Onze doelstelling is nog altijd om te promoveren naar de hoofklasse.”

Tekst: Stephan van Hal