Qurrent
Sponsor Adidas
Sponsor-Pepsi
Heineken
De Feijenoorder, Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-IVA
Sponsor-AA
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Qurrent

Sportclub Feyenoord komt zaterdag om 14.30 uur op eigen veld voor de eerste knock-out-ronde van de districtsbeker in actie tegen Ter Leede uit Sassenheim. De bezoekers staan in de middenmoot van de hoofdklasse en behaalden in 8 duels 12 punten. De formatie wordt getraind door Henk Wisman, die in het verleden onder meer trainer van Fortuna Sittard en SC Almere was. Ook was hij coach van het nationale team van Armenie.

Ter Leede verloor afgelopen weekend met 0-1 van  Noordwijk. “We waren onnauwkeurig in de passing en daardoor kregen weinig kansen om een doelpunt te maken. Al met al was de nederlaag terecht.” Ter Leede leed tot nu toe tweemaal een nederlaag, speelde driemaal gelijk en won drie wedstrijden. In de reguliere competitie wil het in het linkerrijtje eindigen. Wisman vindt het lastig om een doelstelling te bepalen. “We willen zo hoog mogelijk eindigen en zitten in een pittige afdeling met veel nieuwe clubs.” De oefenmeester beaamt dat zijn ploeg wisselvallig presteert. “We doen er alles aan om uitstekende resultaten te behalen.” Hij vindt het lastig om de krachten in te schatten van de ploegen in de hoofdklasse a zaterdag. In ieder geval vindt hij zijn ploeg wel hoofdklassewaardig.

In de districtsbeker was Ter Leede in de voorrondes vrijgeloot. Wisman laat weten dat zijn ploeg als streven heeft zover mogelijk te komen. “Als je zaterdag wint, dan ga je verder. Leidt je een nederlaag dan lig je eruit.” Hij wil niet prijsgeven welke tactiek hij tegen SC Feyenoord gaat hanteren. En doet ook geen uitspraken over de kracht van de tegenstander.

OP ZIJN PLEK
Wisman meldt dat hij het bij Ter Leede op zijn plek is. “Ter Leede is een ambitieuze en integere club en nog steeds een echte uitdaging voor mij.” Het bevalt hem nog steeds bij zijn club. “Anders kom je steeds niet terug.”Hij is namelijk aan zijn tweede periode bezig in Sassenheim. Vanaf het seizoen 2012-2013 heeft hij dus voor de tweede maal het team van Ter Leede onder zijn hoede. Hij promoveerde in de periode naar de topklasse, maar in 2014 degradeerde hij ook naar de hoofdklasse.

SPORTCLUB FEYENOORD
De Sportclub Feyenoord won afgelopen zaterdag voor de derde maal in de eerste klasse b van het zaterdagvoetbal. Het elftal van Cesco Agterberg wees SVC’08 uit Wassenaar met 3-0 terecht. De doelpuntenproductie was in handen van Jordy Dobber, Lucas van Oeveren en Roel de Kruyk. Coach Agterberg was bijzonder tevreden over de eerste helft van zijn ploeg. “In het tweede bedrijf speelden we echter te rommelig. Toch wisten we in de slotfase de voorsprong uit te bouwen.”

De Rotterdammers hebben 11 punten uit 7 wedstrijden behaald. De Varkenoorders staan zesde op de ranglijst. SC Feyenoord was tot nu toe vijftien maal trefzeker. Lucas van Oeveren is topschutter van de ploeg met vier goals. Roel de Kruyk maakte drie treffers. De formatie kreeg slechts zeven tegentreffers te verwerken.

De doelstelling van de Sportclub Feyenoord is in de competitie nog altijd om te promoveren naar de hoofdklasse. De afgelopen drie seizoenen behaalde de ploeg steeds het kampioenschap. Daardoor promoveerde het knap van de vierde naar de eerste klasse.

In de eerste ronde van het districtsbekertoernooi vergaarde de Rotterdamse brigade 7 punten uit 3 wedstrijden. Het won met 3-0 van stadgenoot SV Charlois, versloeg Den Bommel met 4-0 en deelde de oogst met Poortugaal: 1-1. De ploeg eindigde samen met Poortugaal als eerste in hun poule. Het duel met Ter Leede zal door SC Feyenoord als een echte graadmeter worden beschouwd.

WINST VOOR SC FEYENOORD
Beide teams speelden in het verleden al een paar keer voor de beker tegen elkaar. SC Feyenoord zegevierde in Sassenheim het afgelopen seizoen bijvoorbeeld knap met 1-2. Jordy Dobber en ex-SC Feyenoorder Davy Mierop scoorden voor de ploeg die op dat moment al geleid werd door Agterberg. SC Feyenoord, toen nog uitkomend in de tweede klasse, speelde tegen Ter Leede een van zijn beste duels van dat seizoen. Een verdiende zege was dan ook een prima resultaat voor de Rotterdammers.

Voor Agterberg is de bekercompetitie van ondergeschikt belang. “De competitie is het allerbelangrijkste voor ons.” Hij beschouwt Ter Leede wel als een geduchte tegenstander. “Al weet ik niet of ze beter zijn dan ons.” Agterberg laat weten dat SC Feyenoord zeker niet slecht aan de competitie begonnen is. “Iedereen denkt dat we met oogstrelend voetbal zomaar kampioen gaan worden. We hebben in de laatste drie duels 8 treffers gemaakt en hebben maar drie punten achterstand op de nummer twee van de ranglijst, Brielle. En de koploper in onze afdeling, Nootdorp, heeft tot nu toe vooral mindere tegenstanders getroffen. We blijven rustig en raken zeker niet in paniek. Het gaat echt niet slecht met de Sportclub Feyenoord.”

Tekst: Stephan van Hal