Heineken
Adidas
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-Pepsi
Qurrent
Sponsor-AA
Sponsor-VLS
Sponsor-CWS
Sponsor-IVA

Zaterdag 3 juni was het dan zover. SC Feyenoord 2 stond voor een loodzware opgave. Na een 3-1 thuisoverwinning, wachtte hen een bloedstollende partij in en tegen Spijkenisse. Om optimaal voor te bereiden voor deze zware wedstrijd werd er in de vroege ochtenduren een uitgebreid ontbijt verzorgd door teamleider Henry Moret. Na het gezamenlijke ontbijt vertrok de rood witte karavaan richting sportpark Jaap Riedijk. Tegenstander Spijkenisse had besloten om, na de verliespartij van de week ervoor, niet het speelveld prijs te geven. Het bleek uiteindelijk een troosteloos oud kunstgrasveld te zijn. Feyenoord trad aan met maar liefst drie A-junioren in de basis elf. Dit afgezet tegen de basis elf van Spijkenisse dat uit negen 1e elftal spelers bestond, zo ontstond er een klassiek David tegen Goliath verhaal.

Spijkenisse dat met minimaal drie goals verschil moest winnen om zich te handhaven nam direct het initiatief. Met een hoog baltempo drong men Feyenoord ver terug op de eigen helft. Tot kansen leidde het echter niet. De defensieve organisatie stond als een huis, Spijkenisse kon de beruchte bus niet kapot spelen. In de 19e minuut werd de bal op de stip gelegd, door de streng maar fair leiden scheidsrechter Lizzy van der Helm, na een handsbal aan de kant van Feyenoord. De spits van Spijkenisse stuurde keeper Joey de Kock de andere hoek in, 1-0 Spijkenisse.

SC Feyenoord begon langzaam uit zijn schuld te kruipen, er ontstonden wat kleine mogelijkheden over en weer waar beide ploegen slordig mee omgingen. Vlak voor rust was de grootste kans voor Feyenoord. Aanvalsleider Tim van Rheenen stuurde aanvalscompagnon Michael Mathilda weg, zijn inzet werd echter gekeerd door doelman van Spijkenisse.

In de rust greep trainer Niek Prins in en het bleek later een gouden wissel te zijn. Andres Klinger verving A-junior Bram Kok. Na nog geen 5 minuten was het al raak voor de geboren Colombiaan. Voorbereidend werk van Brian Poelman en Micheal Mathilda zorgde ervoor dat Klinger alleen nog zijn slof tegen het leer hoefde te plaatsen voor de 1-1. Het bleek voor Spijkenisse een kantelmoment te zijn in de wedstrijd. Het onvermogen om door de stugge Rotterdamse verdediging te voetballen werd met frustraties vanaf de zijkant gezien. Opportunisme werd het nieuwe toverwoord voor Spijkenisse. Keer op keer werd het leer richting het Rotterdamse zestienmetergebied gepompt, met effect wel te verstaan.

Tien minuten na de 1-1 van Klinger stond het 3-1 voor Spijkenisse. Dit betekende dat beide ploegen een doelpunt nodig hadden om als overwinnaar uit dit tweeluik te komen. Er ontvouwde zich een vechtwedstrijd in het laatste half uur, waarin beide ploegen tot het gaatje gingen. Zeven minuten voor tijd zag doelverdediger Joey de Kock de ruimte achter de verdediging van Spijkenisse. Met een fraaie trap stuurde hij het goudhaantje Klinger weg. Klinger wist zich te ontdoen van 2 verdedigers waarna hij met zijn linker het leer via de binnenkant van de paal binnen zag ploffen 3-2. Met nog 7 minuten te spelen werd het laatste offensief ingezet door Spijkenisse. Een schot van de punt zestien werd binnenkant paal eruit gekruld, waarna de rebound vanaf vijf meter voor de goal nog op de lat werd geschoten. Het bleek het laatste wapenfeit te zijn van de wedstrijd. Eindstand 3-2.

Feyenoord AV 2 is hierdoor gepromoveerd naar de reserve 1e klasse!

Tekst: Nick Geluk