Qurrent
Sponsor Adidas
Sponsor-Pepsi
Heineken
De Feijenoorder, Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-IVA
Sponsor-AA
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Qurrent

// SC verslaat koploper ‘s-Gravenzande

01 april 2017 - 18:53

Sportclub Feyenoord heeft zich zaterdagmiddag tegen koploper FC ‘s-Gravenzande een goede dienst bewezen. Het elftal van Cesco Agterberg versloeg de lijstaanvoerder op een redelijk bevolkt Varkenoord met 2-0. SC Feyenoord behaalde een verdiende zege. De ploeg domineerde met snel en creatief aanvalsspel de wedstrijd en gaf achterin weinig mogelijkheden weg. De ploeg was op eigen grond, in alle linies, heer en meester. De bezoekers slaagden er niet in om de koppositie waar te maken. Verdedigend bleek de ploeg uitermate kwetsbaar. De ploeg mocht dan ook blij zijn dat SC Feyenoord niet in staat was om nog meer treffers te maken. ‘s-Gravenzande verzuimde aanvallend om rendement uit counters te halen.

Voor de elfde maal dit seizoen won SC Feyenoord dus een wedstrijd. Voor de achtste keer gebeurde dat op eigen bodem. In de heenwedstrijd versloeg SC Feyenoord het degelijke ‘s-Gravenzande al met 3-1. SC Feyenoord heeft nu vier punten achterstand op ‘s-Gravenzande. SC Feyenoord neemt nu de tweede positie op de ranglijst in met 38 punten uit 21 confrontaties. Het deelt de plaats met Nootdorp, dat nog op bezoek komt in Rotterdam. Kortom SC Feyenoord is nog niet uitgeschakeld in de strijd om het kampioenschap. En laat dat nou net de doelstelling zijn van de ambitieuze Rotterdammers.

In het openingskwartier zette SC Feyenoord het als degelijk bestaande ‘s-Gravenzande direct onder druk. Toch werd de bezoekende formatie al na vier minuten gevaarlijk. Een uithaal van Patrick Zwierp werd echter knap gekeerd door SC Feyenoord-goalie Patrick Bentem die de inzet met diens vuisten keerde. Even later bracht Lucas van Oeveren namens de Sportclub Roel de Kruyk in stelling. Hij verzuimde echter om de openingstreffer aan te laten tekenen. Vervolgens kreeg ‘s-Gravenzande nog een uitgelezen mogelijkheid om SC Feyenoord op een vroege achterstand te zetten. Patrick Vermolen lanceerde met een mooie pass opnieuw Zwiep die de bal voorlangs het domein van Bentem schoot.

Na een kwartier deed SC Feyenoorder Tim Schoonheijm bijna van zich spreken. De middenvelder, actief als altijd, schoot na een hoekschop van specialist Van Oeveren de bal over het doel van ‘s-Gravenzande-doelman Danny Koning. Halverwege de eerste helft kon SC Feyenoord-goalie Bentem zich onderscheidden. De ervaren doelman wist met een uitstekende redding een inzet van topscorer Frank Broos te keren. Na ongeveer 23 minuten verzuimde Junior Obiku het eerste Rotterdamse doelpunt te maken. De linksbuiten werd door een voorzet van Jones in stelling gebracht, maar schoot de bal net over het doel van Koning. Na ongeveer een halfuur had SC Feyenoord alle geluk van de wereld. Een vrije trap van Rob Klop belandde op het hoofd van Roy Vermolen. Diens kopbal werd echter simpel gevangen door de Varkenoordse goalie Bentem. In de slotfase van het eerste bedrijf dwongen de gasten nog een aardige mogelijkheid af. Frank Broos, dook na een individuele actie alleen op voor Bentem, maar was niet bij machte om de bal in het doel te deponeren. Hoewel SC Feyenoord de regie in handen had, werd het door vijandelijke counters redelijk op de proef gesteld. Met 0-0 gingen beide teams de kleedkamer in.

In de tweede helft ging SC Feyenoord net als de eerste 45 minuten fanatiek van start. De ploeg liep de pollen uit de grond en dicteerde vanaf het beginsignaal van leidsman Germs de wedstrijd. Desondanks wist ‘s-Gravenzande vlak na de rust twee kansen te scheppen. Roel Stoffels bediende allereerst met een mooie vrije trap Yuri Westhoff die de bal echter in de vuisten van Bentem kopte. Vervolgens leverde een afstandsknal van Twan van Meerten geen score voor de bezoekers op. Na ongeveer een uur slaagde de thuisploeg er weer in om ‘s-Gravenzande op de eigen helft vast te zetten. Het Rotterdamse aanvalsspel stond garant voor een kans voor Van Oeveren, die op aangeven van Jones niet bij machte was om de vijandelijke doelman Koning te verschalken.

Halverwege de tweede helft paste SC Feyenoord-oefenmeester Cesco Agterberg een dubbele wissel toe. Paul Norbruis en Yuri Josee kwamen binnen de lijnen voor Ferry van Lare en Roel de Kruyk. Norbruis deed bij zijn eerste balcontact meteen bijna van zich spreken. De aanvaller volleerde na een uittrap van Bentem de bal net over het doel van Koning. Maar in de 70e minuut bezorgde diezelfde Norbruis de SC Feyenoord een verdiende 1-0-voorsprong. Hij schoot de bal keurig in het net nadat Koning een inzet van Obiku niet onder controle had gekregen. De 1-0 was dan ook een beloning voor het aanvalsspel van de Rotterdammers. Daarna had ‘s-Gravenzande pech dat een kopbal van Broos, na een vrije trap van Triep op de paal belandde. Een kwartier voor tijd leverde een volley van Zwiep eveneens geen ‘s-Gravenzandse treffer op.

In de 77e minuut stichtte de gastheren weer gevaar via Obiku die op aangeven van Norbruis niet trefzeker bleek. Vervolgens kwam Rene Beute de moegestreden Obiku aflossen. Het laatste gedeelte van het duel werd opnieuw door een oppermachtig SC Feyenoord gedomineerd. Uiteindelijk besliste de equipe het duel in de 80e minuut nadat Jones een schitterende rush met een uitstekende schuiver wist af te ronden: 2-0. Daarna gingen de Rotterdamse op jacht naar de 3-0. Een vrije trap van Kristian Adelmund en twee afstandsschoten van Van Oeveren en Norbruis leverden echter geen grotere overwinning voor de Rotterdammers meer op.

Tekst: Stephan van Hal