Heineken
Adidas
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-Pepsi
Qurrent
Sponsor-AA
Sponsor-VLS
Sponsor-CWS
Sponsor-IVA

Sportclub Feyenoord heeft zaterdagmiddag uitstekende zaken gedaan. De Rotterdammers wonnen op eigen terrein met 4-1 van Bruse Boys uit Bruinisse. De thuisploeg kwam in de eerste helft matig voor de dag. De ploeg grossierde in balverlies en ontbeerde creativiteit en stootkracht. Na de wisseling van speelhelften toonde SC Feyenoord, in alle opzichten aan, waarom het een kampioenskandidaat is. SC Feyenoord combineerde uitstekend en het Rotterdamse aanvalsspel, met fraaie individuele acties, leverde voldoende kansen op. Toch verzuimden de gastheren, die de meeste persoonlijke duels wonnen, de bezoekers op een grotere nederlaag te trakteren. Verdedigend maakte SC Feyenoord een ijzersterke indruk. Pluspunt was dat SC Feyenoord niet van slag raakte door het harde spel van Bruse Boys.

Na 5 wedstrijden is SC Feyenoord als koploper nog altijd ongeslagen. De ploeg behaalde 15 punten tot nu toe en is op weg naar een mogelijke periodetitel. De Rotterdammers hebben nog altijd twee punten voorsprong op Kloetinge. Bruse Boys lijkt veroordeeld tot degradatievoetbal. De Zeeuwse promovendus, die verleden seizoen kampioen in de tweede klasse werd, heeft nog geen punt behaald.

SC Feyenoord zette op het vertrouwde Varkenoord de staartclub meteen onder druk. Het elftal van Raymond Frehe stichtte in de derde minuut al gevaar. Junior Obiku was echter, na een individuele actie, niet bij machte om Paul Norbruis in stelling te brengen. Na ongeveer tien minuten had SC Feyenoord pech dat Tim Schoonheijm, na een knappe voorzet van Lucas van Oeveren, de bal op de paal kopte. Een ogenblik later bracht SC Feyenoorder Norbruis Van Oeveren in stelling. Diens inzet werd echter onderschept door een vijandelijke verdediger.

Na ongeveer een kwartier werd Bruse Boys eindelijk gevaarlijk. Wesley den Hollander lanceerde met een mooie steekpass Sander van ‘t Hof, maar laatstgenoemde zag zijn inzet knap gekeerd worden door SC Feyenoord-goalie Rick van der Burg. Waarna een hoekschop van Van Oeveren een mogelijkheid opleverde voor Denzel dos Santos, die echter verzuimde om de bal in het vijandelijke doel te plaatsen. Halverwege de eerste helft deelden de gastheren opnieuw een waarschuwingssignaal uit. Van Oeveren bediende de inlopende Joris van Eijck, maar zijn kopstoot leverde echter geen Rotterdamse treffer op.

Na ongeveer een halfuur vergat SC Feyenoord opnieuw om de score te openen. Norbruis kopte na een afgemeten voorzet van Van Oeveren de bal over het doel van Bruse Boys-goalie Marco Ketting. Vervolgens nam Bruse Boys in de 36e minuut verrassend met 0-1 de leiding. Een combinatie van Martijn Lindhout en Den Hollander resulteerde in de openingstreffer. Daarna ging SC Feyenoord op jacht naar de gelijkmaker. Norbruis lanceerde met een assist Obiku, die de bal vervolgens de bal op de paal wist te koppen. Vlak daarna leverde een afstandsknal van Isoufi eveneens geen rendement voor de lijstaanvoerder op. In de slotminuten van het eerste bedrijf kwam SC Feyenoord toch nog langszij. Libero Kristian Adelmund was met een schitterende afstandsknal verantwoordelijk voor de gelijkmaker: 1-1. Daarmee herstelde hij het evenwicht.

In de tweede helft nam SC Feyenoord Bruse Boys in de houtgreep. In de 54e minuut speelde Obiku namens de Sportclub zich knap vrij, maar zijn knal belandde over het doel van Bruse Boys-goalie Marco Ketting. Daarna bracht diezelfde Obiku Norbruis in stelling. De volley van de rechterspits resulteerde echter niet in de verdiende Rotterdamse voorsprong. In de 60e minuut slaagde Isoufi, die in de eerste helft in de ploeg was gekomen voor de geblesseerde Remy Broekmans, er niet in om vanuit de tweede lijn voor SC Feyenoord trefzeker te zijn. Twintig minuten na de onderbreking kwam SC Feyenoord uiteindelijk wel op een verdiende 2-1 voorsprong. Een fraaie vrije trap van Van Oeveren belandde in de linkerbenedenhoek. En daarmee was de koek voor de koploper in de eerste klasse b nog niet op. In de 70e minuut voerden de Varkenoorders de score op naar 3-1 nadat Adair Veiga Lopes, de vervanger van Dos Santos, een voorzet van Norbruis vakkundig wist af te maken.

Een kwartier voor tijd verving SC Feyenoord-coach Raymond Frehe Obiku voor Adil Akaniou. In de 78e minuut slaagde Veiga Lopes er niet in, om een voorzet van Van Oeveren op waarde te schatten. En zestig seconden vergat diezelfde Veiga Lopes, op aangeven van Akanioui, de Rotterdammers op een 4-1 voorsprong te zetten. In het slotgedeelte van de eenzijdige wedstrijd viel uiteindelijk toch nog de vierde Rotterdamse goal. Akanioui wist met een schitterende voorzet Veiga Lopes in stelling te brengen. De centrumspits omspeelde knap de vijandelijke doelman Ketting en liet vervolgens zijn zesde treffer van het seizoen noteren.

Tekst: Stephan van Hal