Qurrent
Sponsor Adidas
Sponsor-Pepsi
Heineken
De Feijenoorder, Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-IVA
Sponsor-AA
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Qurrent

// SC Feyenoord wint laatste bekerduel van Antibarbari

20 september 2017 - 10:59

Sportclub Feyenoord heeft dinsdagavond de laatste bekerwedstrijd in de eerste ronde met 4-1 gewonnen van Antibarbari. De Varkenoorders werden eerste in hun poule en hadden zich al geplaatst voor de tweede ronde. Een grillig acterend SC Feyenoord behaalde een verdiende zege. De ploeg van Raymond Frehe had opnieuw wel veel kansen nodig om het net te vinden. Het wisselde goede combinaties met onnodig balverlies af. Feitelijk toonde de ploeg dus twee gezichten. Voor de Antibarianen was in deze eenzijdige wedstrijd niet meer dan een figurantenrol weggelegd. SC Feyenoord was in alle opzichten heer en meester. Het verschil in kwaliteit was duidelijk zichtbaar. Antibarbari had teveel ontzag voor de zo ambitieuze stadgenoot.

SC Feyenoord ging voortvarend van start. De ploeg nam al na zestig seconden een 0-1 voorsprong nadat Adil Akanioui met een droge schuiver Antibarbari-doelman Riley Basoski wist te verschalken. De rechterspits van SC Feyenoord strafte balverlies van een vijandelijke verdediger af. Na ongeveer twaalf minuten werden de gastheren voor de eerste keer gevaarlijk. Een uithaal van Bart Sinnige werd echter bekwaam gestopt door SC Feyenoord-goalie Sanders. Een fractie later verzuimde De Sportclub om de voorsprong te verdubbelen. Akaniou bracht met een keurige voorzet Dair Veiga Lopes in stelling die echter niet in staat was om de bal tussen de palen te jagen. In de 15e minuut liet Shabir Isoufi zien hoe het wel moet. De middenvelder, die echt een versterking is voor SC Feyenoord, nam met een droog schot de 0-2 voor zijn rekening. Halverwege de eerste helft leverde een afstandsknal van aanvoerder Tim Schoonheijm geen succes op voor de bezoekende formatie. Diens inzet ging voorlangs het vijandelijke doel.

Waarna Matthew Jones een een schot echter bekwaam gepareerd zag worden door Basoski, die op een prima vertoning kon terugkijken. Toch wist de thuisploeg vervolgens na ongeveer een half uur de achterstand tot 1-2 te halveren. Erik van Arendonk lanceerde met een schitterende dieptepas Sinnige die SC Feyenoord-goalie Sander omspeelde en de bal in het lege doel schoof. Een treffer die uit de lucht kwam vallen. Daarna werd de thuisploeg opnieuw gevaarlijk. Masud Hooi lanceerde met een assist opnieuw Sinnige. Hij was echter niet in staat was om zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen. In de slotfase van de eerste helft creerden de gastheren nog een aardige mogelijkheid. Een vrije trap van Roy Kerner belandde opnieuw bij de ouderwetse midvoor Sinnige wiens volley geen treffer voor de studentenploeg opleverde.

In de rust wisselde SC Feyenoord-oefenmeester Remy Broekmans voor Kristian Adelmund. Ongeveer vijf minuten na de onderbreking stelde Paul Norbruis, acterend als linksbuiten, voor de eerste maal Basoski op de proef. De aanvaller zag zijn voorzet echter niet bij een medespeler belanden. In de 57e minuut vergrootte SC Feyenoord de marge naar 1-3 nadat Akanioui met een mooie assist Joris van Eijck in stelling bracht. Na een uur onderscheidde Antibarbari-sluitpost Basoski zich door een afstandsschot van nieuweling Isoufi bekwaam onschadelijk te maken. Vervolgens was Veiga Lopes, na een pass van Jones, dicht bij de 1-4, maar zijn schot belandde niet in het vijandelijke doel.

Halverwege de tweede helft zette SC Feyenoord de thuisploeg vast op de eigen helft. Fanatiek ging het op jacht naar nog meer treffers. In de 70e minuut was Veiga Lopes niet in staat om de vierde Varkenoordse treffer te maken. De midvoor mikte, op aangeven van Quincy Oosterom, de bal voorlangs het domein van Basoski. Amper zestig seconden later werd Veiga Lopes opnieuw in scoringspositie gebracht door ditmaal Jones. Basoski wist de inzet van laatstgenoemde echter knap te onderscheppen. Daarna kwam Junior Obiku binnen de lijnen voor Oosterom. In de 80e minuut zette Akanioui namens de Sportclub met een mooie voorzet Veiga Lopes aan het werk. Diens kopstoot leidden niet tot de vierde goal voor SC Feyenoord. Tijdens de slotfase zette de dominante partij Antibarbari nog meer onder druk. Obiku lanceerde met een mooie voorzet, vanaf de linkerkant Schoonheijm, wiens kopbal echter niet in het doel terechtkwam. In de laatste minuten wisten de gasten eindelijk de eindstand op 1-4 te bepalen. Veiga Lopes was met een droog schot verantwoordelijk voor het vierde succesje van de bezoekende formatie.

SC Feyenoord gaat aanstaande zaterdag tijdens de eerste competitiespeeldag op bezoek bij het fysiek sterke Nieuw-Lekkerland. Het duel met de ploeg, die verleden jaar in de nacompetitie een plek in de eerste klasse veilig stelde, vangt aan om 14.30 uur. De grote vraag is natuurlijk is SC Feyenoord klaar voor de competitie?

Tekst: Stephan van Hal