Heineken
Adidas
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-Pepsi
Qurrent
Sponsor-AA
Sponsor-VLS
Sponsor-CWS
Sponsor-IVA

// SC Feyenoord uitgeschakeld in beker

22 oktober 2016 - 17:05
#

Sportclub Feyenoord is zaterdag uitgeschakeld in de knock-out-ronde van de beker. De ploeg van Cesco Agterberg kon het op Varkenoord niet bolwerken tegen zaterdaghoofdklasser Ter Leede. De bezoekers gingen met een 1-4-overwinning huiswaarts. Toch legde de Sportclub een goede eerste helft op de mat. De ploeg combineerde redelijk, al dwong het slechts een paar kansen af. De bijdrage van Ter Leede was in de eerste helft te verwaarlozen. In het tweede bedrijf werd de Rotterdamse ploeg dronken gespeeld. De verdediging van SC Feyenoord werd regelmatig door snelle Sassenheimse counters verrast. Het duel tegen Ter Leede maakt duidelijk dat de defensie van SC Feyenoord kwetsbaar is als tegenstanders op de counter spelen. Na rust slaagde de Sportclub er niet meer in om de bal snel te laten rondgaan in het elftal. Ter Leede, dat veel voetballend vermogen herbergt, behaalde al met al een verdiende zege. De ploeg beschikt over individuele klasse en de defensie maakte in dit duel een uitermate betrouwbare indruk. Daar kunnen de Rotterdamse aanvallers over meespreken.

De dominante thuisploeg nam al na tien minuten verrassend een 1-0-voorsprong. Ferry van Lare bracht met een vrije trap Jordy Dobber in stelling die vervolgens met een schitterende kopstoot Ter Leede-goalie Constantin Bogdan verraste. Na ongeveer een kwartier had de bezoekende formatie geluk dat een combinatie tussen Tim Schoonheijm en Roel de Kruyk niet leidde tot een Rotterdamse treffer. Halverwege de eerste helft lukte het routinier Ferry van Lare niet om vanuit de tweede lijn Ter Leede-sluitpost Bogdan te verschalken. Na ongeveer 25 minuten creëerden de gasten de eerste kans van de wedstrijd. Siali Oussama schoot na een assist van Mitchell Kappenberg de bal over het Rotterdamse domein van goalie Patrick Bentem die de geblesseerde Rick van der Burg verving.

In de slotfase van het eerste bedrijf werd de bezoekende formatie tweemaal gevaarlijk. Allereerst behoedde SC Feyenoord-goalie Bentem zijn brigade voor de gelijkmaker door attent te reageren op een inzet van Vincent Ammerlaan. Laatstgenoemde werd in stelling gebracht door Jeffrey Bok. Daarna verzuimde Ben van der Lans met een kopbal na een vrije trap de Sassenheimse gelijkmaker aan te tekenen.

In de beginfase van de tweede helft sloeg Ter Lee direct toe. De ploeg nam de regie van SC Feyenoord over en zag het aanvalsspel beloond worden met de verdiende gelijkmaker. De Bok lanceerde met een voorzet Ammerlaan die vervolgens de bal in het Rotterdamse doel schoof: 1-1. En in de 52e minuut was het weer raak voor Ter Leede. Een schitterende vrije trap van Tomas Arrroyo, die in de hoek verdween, betekende een 1-2-voorsprong voor de zaterdaghoofdklasser. Halverwege de tweede helft kreeg Sportclub Feyenoord een tegenvaller te verwerken. Verdediger Jordy Dobber moest met een rode kaart van het veld nadat hij Toons Zwetslood onderuit had geschoffeld. Sportclub Feyenoord moest met tien man verder. Daarmee was het verzet van het elftal van Agterberg definitief gebroken. In de 68e minuut had de thuisploeg nog geluk dat een afstandsknal van Bok op de lat finishte. Uit de daaropvolgende aanval lanceerde Van Lare Norbruis aan de overzijde. Diens inzet werd echter door Ter Leede-ballenstopper Bogdan knap onderschept.

Ongeveer een kwartier voor tijd slaagden de gasten er eindelijk in om de tussenstand op 1-3 te bepalen. Aanvaller Bok rondde een voorzet van Mark de Kruys keurig af. Even later kroop Ter Leede door het oog van de naald nadat een vrije trap van Van Lare op de bovenkant van de lat belandde. Waarna SC Feyenoord toch nog op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Invaller Mohammed Faouzi was echter na een voorzet van een andere verse kracht Joery Josee niet in staat om met het hoofd de tweede Rotterdamse treffer te maken. In de 80e minuut versierde Mark de Kruys nog een strafschop nadat hij licht onderuit werd gehaald door een verdediger van SC Feyenoord. De kalktrap werd echter niet benut door Mitchell Kappenberg. Tijdens de slotfase van het duel wisten de gasten toch nog de score op te voeren naar 1-4 via een treffer van Duthier die een voorzet van Arroyo knap wist af te maken. Een gedrevend counterend Ter Leede was dan ook een maatje te groot voor de kersverse eersteklasser.

Sportclub Feyenoord speelt komende zaterdag voor de competitie een uitduel tegen ´s-Gravenzande. Een cruciale wedstrijd. Sportclub Feyenoord zal het duel moeten winnen om het gat met de concurrentie niet te groot te laten worden.

Tekst: Stephan van Hal