Heineken
Adidas
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-Pepsi
Qurrent
Sponsor-AA
Sponsor-VLS
Sponsor-CWS
Sponsor-IVA

Sportclub Feyenoord heeft afgelopen dinsdag Ter Leede uitgeschakeld in de vierde ronde van de districtsbeker. De Rotterdammers wonnen op een koud Varkenoord met 3-1 knap van zaterdaghoofdklasser Ter Leede. Daarmee plaatste de ploeg zich voor de achtste finales. De thuisclub kon terugkijken op een uitstekende wedstrijd. SC Feyenoord demonstreerde dat het over voetballend vermogen, duelkracht, diepgang en individuele kwaliteiten beschikt. De formatie van Raymond Frehe combineerde uitstekend en maakte ook achterin een betrouwbare indruk. De thuisclub toonde aan dat het bij vijandelijke counters niet kwetsbaar is. De SC Feyenoord liet in dit duel dus zien dat het hoofdklassewaardig is. Al met al een zege die de Rotterdamse burger nog meer moed moet geven. Ter Leede slaagde er niet in om indruk te maken. De ploeg gokte vooral op de counter, was verdedigend kwetsbaar en miste teveel kansen.

In de tweede minuut van het duel stelde SC Feyenoord-aanvoerder Kristian Adelmund Ter Leede-sluitpost Laslo Sandor op de proef. De vrije trap van de libero werd echter keurig gestopt door de Sassenheimse goalie. Diens collega aan de overzijde SC Feyenoord-goalie Nick Sanders, behoedde vervolgens SC Feyenoord voor een achterstand door een schot van Jeffrey Bok knap onschadelijk te maken. Daarna had Junior Obiku, namens De Sportclub, het bijna op zijn heupen. De flankaanvaller besloot een individuele actie, met een schot voorlangs het doel van de tegenstander. In de tiende minuut bleek Quincy Oosterom niet in staat om de Rotterdamse openingstreffer te maken. De middenvelder prikte de bal naast het vijandelijke doel. Even later bracht SC Feyenoord-rechtsbuiten Adil Akanioui Shabir Isoufi in stelling. Diens kopbal leverde echter geen score op.

Halverwege het eerste bedrijf werd Ter Leede gevaarlijk. Ronnie Verplancke bediende met een steekpass Oussama Siali, die de bal in de handen van de Varkenoordse sluitpost Sanders schoot. In de 26e minuut kwam SC Feyenoord vervolgens door een fraaie treffer van Joris van Eijck op een 1-0 voorsprong. De verdediger kopte de bal, uit een hoekschop van Akanioui, in het doel van Sassenheimers. Na ongeveer een halfuur wist SC Feyenoord-goalie Sanders zich opnieuw te onderscheiden door een knal van Siali schitterend te pareren. Tijdens de slotfase van het duel werd Ter Leede nog tweemaal gevaarlijk. Maar Siali en Verplancke waren met afstandsschoten niet in staat om het evenwicht te herstellen. En dus ging SC Feyenoord met een mooie en verdiende voorsprong van 1-0 de rust in.

In de rust paste SC Feyenoord-coach Frehe twee wissels toe. Lucas van Oeveren en Matthew Jones verschenen binnen de lijnen voor Isoufi en Van Eijck. SC Feyenoord gaf al vroeg in de tweede helft een waarschuwingssignaal. In de 50e minuut werd een Rotterdamse doelpunt van Akanioui onterecht door arbiter Van der Perk afgekeurd. De rechtsbuiten schoot de bal, na een assist van Junior Obiku, nog wel in het doel. SC Feyenoord liet zich door deze tegenslag niet uit het veld slaan. In de 56e minuut verdubbelde het de marge via een schitterende goal van Norbruis ,die een voorzet van Lucas van Oeveren af wist te ronden: 2-0. En een ogenblik later tekende Van Oeveren zelfs voor de 3-0. De invaller mikte, op aangeven van Oosterom, de bal schitterend tussen de palen. Daarmee besliste het dominante SC Feyenoord het duel definitief in zijn voordeel.

Na een uur had Junior Obiku pech in de afronding. De Rotterdamse linkerspits speelde zijn directe tegenstander simpel uit, maar schoot de bal op de buitenkant van de paal. En halverwege de tweede helft wist Ter Leede-goalie Sandor de aandacht op zich te vestigen. De doelman keerde een inzet van Junior Obiku door de bal te vangen. In de 72e minuut verzuimde Ter Leede om de achterstand te verkleinen. Een hoekschop van Ian van Otterlo werd door August Sonha niet met zijn hoofd afgemaakt. Waarna de bezoekende formatie het opnieuw in de afwerking liet afweten. Siali mikte, na een voorzet van Joey van den Berg, de bal in de handen van Sanders.

In de slotfase van de tweede helft naderde Ter Leede nog tot 3-1. Melvin van Stijn was, na een assist van Ian van Otterlo, verantwoordelijk voor de Sassenheimse eretreffer. In de laatste vijf minuten werden beide teams om en om gevaarlijk. Sportclub Feyenoorder Van Oeveren prikte de bal, op aangeven, van Junior Obiku naast de goal van de bezoekers. En vervolgens was Ter Leede-spits Siali niet in staat om een vrije trap te benutten. Zodoende kwam er in de 3-1 geen verandering.

SC Feyenoord speelt aanstaande zaterdag op Varkenoord de topper tegen VV Brielle. De topper in de eerste klasse b vangt aan om 14.30. SC Feyenoord kan bij een overwinning goede zaken doen in de strijd om het kampioenschap in de competitie. De ploeg heeft vijf punten voorsprong op de nummer twee van de ranglijst, maar wel een wedstrijd minder afgewerkt.

Bij SC Feyenoord viel Akanioui met een blessure uit. Hij werd in de 68e minuut vervangen door Adair Veiga Lopes.

Tekst: Stephan van Hal