Qurrent
Sponsor Adidas
Sponsor-Pepsi
Heineken
De Feijenoorder, Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-IVA
Sponsor-AA
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Qurrent

// SC Feyenoord op bezoek bij XerxesDZB

01 december 2016 - 19:49

Sportclub Feyenoord speelt aanstaande zaterdag op de twaalfde competitiespeeldag een uitwedstrijd tegen stadgenoot XerxesDZB. De thuisploeg staat negende op de ranglijst met 14 punten uit 11 duels. Afgelopen zaterdag won het elftal van Joop Hiele met 2-1 knap van het hoog gerangschikte VV Brielle. Almeida en Grotenboer verzorgden de productie van de gastheren die aan de leiding gaan in de tweede periode. De Rotterdammers behaalden in drie duels een knap aantal van 7 punten. Tot nu toe won XerxesDZB viermaal een wedstrijd, speelde het tweemaal gelijk en leed het vijf nederlagen.

VERDIENDE ZEGE
XerxesDZB behaalde afgelopen weekend een verdiende zege, liet Hiele na afloop weten. De oefenmeester vond wel dat de Brielle in het eerste bedrijf de betere ploeg was. “Maar in de tweede helft hadden wij een overwicht.” Xerxes wil dit seizoen promoveren naar de hoofdklasse. “We gaan er alles aan doen om te promoveren naar die afdeling.” Hiele verklaart wel dat de doelstelling een lastige opdracht is. ¨We beschikken wel over veel concurrentie. En in het begin van de competitie hebben we teveel punten laten liggen. “Hiele meldt dat hij over een leuke ploeg beschikt. “We doen er met zijn alles alles aan om maximale resultaten te behalen. En aan het eind van de rit zien we wel waar we staan.”

De oud-doelman van Feyenoord en SVV erkent dat zijn ploeg wisselvallig acteert. “We zijn echt niet minder dan andere ploegen, maar we maken te weinig doelpunten. En om meer duels te winnen moet je toch echt doelpunten maken.” Over de achterste linie van zijn ploeg is Hiele bijzonder te spreken. “We krijgen relatief weinig doelpunten (12) tegen.” Het is de trainer opgevallen dat zijn ploeg nog geen grote nederlagen heeft geleden. “We zijn dan ook nog geen enkele keer weggespeeld”, vertelt de ervaren oefenmeester van de Xerxanen.

Hiele verwacht dat het duel tussen de voormalige hoofdklasser Xerxes en SC Feyenoord een duel gaat worden tussen twee voetballende elftallen, die om de prijzen dus mee willen doen. De oefenmeester verklaart dat Xerxes de Varkenoorders maximale pijn willen doen. Hij zegt wel dat zijn ploeg niet volgens een bepaald concept speelt. ¨Ik heb niet zoveel met systemen´, laat de makkelijk pratende Hiele weten. De gemiddelde leeftijd van zijn ploeg is ongeveer 24 jaar.

SC FEYENOORD
SC Feyenoord won afgelopen weekend sensationeel van Forum Sport. Matchwinnaar werd nieuweling Mohammed Faouzi die de winnende treffer voor zijn rekening nam. SC Feyenoord staat op de gedeelde derde plek op de ranglijst. De Rotterdammers behaalden in 14 duels 20 punten. In de tweede periode neemt de ploeg van de vertrekkende coach Agterberg samen met een aantal andere ploegen de gedeelde tweede plek van de ranglijst in. De doelstelling van SC Feyenoord is, na drie kampioenschappen op rij, om te promoveren naar de hoofdklasse.

SC Feyenoord behaalde tot nu toe zes overwinningen, speelde tweemaal gelijk en verloor drie duels. Voor het eerst sinds jaren wordt de ploeg met serieuze tegenstand geconfronteerd. De ploeg kende een teleurstellende start van de competitie. Elftalleider Ed Bourne vond dat SC Feyenoord tegen Forum Sport een prima eerste helft heeft gespeeld. “In de tweede helft kwamen we te slordig voor de dag.” Bourne vond wel dat SC Feyenoord weinig kansen had weggeven. “Al met al behaalden we wel een verdiende zege.”

VOOR DE WINST GAAN
De elftalmanager verwacht dat SC Feyenoord en Xerxes beiden zaterdag voor de winst zullen gaan. “Om mee te doen om de prijzen moeten beide teams de wedstrijd gaan winnen. Xerxes beschikt over een goede ploeg met uitstekend materiaal. Al met al is het een geduchte tegenstander. We zullen trachten gedoseerd en gecontroleerd aan te vallen.”

Tekst: Stephan van Hal