Qurrent
Sponsor Adidas
Sponsor-Pepsi
Heineken
De Feijenoorder, Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-IVA
Sponsor-AA
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Qurrent

// SC Feyenoord op bezoek bij Oude Maas

25 oktober 2017 - 17:27

Sportclub Feyenoord speelt op de zesde competitiespeeldag een uitwedstrijd tegen Oude Maas uit Poortugaal. Oude Maas staat op de negende plek in de eerste klasse b met 6 punten uit 5 duels. De ploeg behaalde tot nu toe een overwinning, speelde liefst driemaal gelijk en verloor afgelopen weekend van Deltasport met 3-0. “We maakten teveel defensieve persoonlijke fouten en kwamen kwaliteit tekort,” liet coach Ton van Bremen na afloop weten. “Deltasport behaalde een verdiende zege.”

Na een goede competitiestart ontvangt Oude Maas dus de SC Feyenoord. De ploeg van Van Bremen wil aanstaande zaterdagmiddag ‘de huid zo duur mogelijk verkopen.’ “We proberen om niet te snel op een achterstand te komen. En we willen wat van deze wedstrijd maken.” Van Bremen beaamt dat De Sportclub een titelkandidaat is. “Die ploeg heeft weinig zwakke schakels en de meeste spelers hebben een hoog niveau. Ik verwacht dat SC Feyenoord natuurlijk het spel zal willen maken. Wellicht liggen er in de omschakeling kansen voor mijn ploeg.” In de voorbereiding op het nieuwe seizoenen oefenden de Varkenoorders nog tegen Oude Maas. De Rotterdammers keerden met een eenvoudige 3-0 overwinning huiswaarts.

Van Bremen legt uit dat zijn ploeg degradatie zal willen voorkomen. “Ik hoop dat we erin blijven en van de onderste ploegen wegblijven.” De oefenmeester vindt wel dat de eerste klasse b een zware afdeling is. “Ploegen als bijvoorbeeld Deltasport, SC Feyenoord en Brielle hebben veel kwaliteit dan ons in huis. Deze klasse is sterker dan verleden seizoen.” Oude Maas is overigens nieuw in de eerste klasse b. Verleden seizoen kwam het nog uit in de eerste klasse c.

De voormalig oefenmeester van SC Feyenoord hoopt dat zijn ploeg een goede serie neer kan zetten. “We zullen natuurlijk moeten strijden voor de punten. En ik reken erop dat we met Oude Maas nog meer punten gaan pakken.” Van Bremen verklaart dat zijn ploeg tot op heden wel te weinig scoort. “We hebben tot op heden slechts 6 doelpunten gemaakt. Maar verdedigend doen we het goed met maar 6 tegentreffers.”

De gemiddelde leeftijd van de spelersgroep is ongeveer 26 jaar. “Er is evenwicht tussen routiniers en jonge spelers”, aldus Van Bremen.

SC FEYENOORD

Sportclub Feyenoord, getraind door Raymond Frehe, won afgelopen weekend, na een aardige tweede helft, met 4-1 van staartclub Bruse Boys. Het Rotterdamse elftal, dat in de eerste helft op gang moest komen, maakte vlak voor rust, tegen de equipe uit Bruinisse, een sensationele 1-0 achterstand ongedaan. Na de onderbreking liep de koploper echter uit naar 4-1. Toch liet het nog wel wat kansen onbenut. En dat gebeurt de ploeg wel vaker. Raymond Frehe liet na afloop weten dat zijn ploeg nog meer doelpunten had moeten maken. Hij was niet te spreken over de eerste helft van zijn elftal. “We speelden in een te laag tempo, waren niet agressief genoeg en er was ook nog te weinig diepgang in ons spel. Maar na de rust kwamen we gelukkig beter voor de dag. Ik was in ieder geval blij met het resultaat tegen een toch lastige tegenstander.”

Adair Veiga Lopes scoorde tweemaal voor SC Feyenoord in het duel met de hekkensluiter. De spits, die nota bene inviel, wist dit seizoen al zesmaal het net te vinden. De ex-aanvaller van Excelsior Maassluis staat eerste in het klassement van de topscorers. In totaal maakte SC Feyenoord tot nu toe 14 goals in 5 wedstrijden. Alleen subtopper Heerjansdam, met liefst 15 treffers, wist vaker dan SC Feyenoord een doelpunt te maken. Tot op heden werd SC Feyenoord-goalie Rick van der Burg pas tweemaal verschalkt. SC Feyenoord beschikt over de minst gepasseerde defensie in de eerste klasse b.

SC Feyenoord vergaarde tot nu toe in 5 duels het maximale aantal van 15 punten. De koploper heeft twee punten voorsprong op Kloetinge, dat dus op een tweede plek staat. Frehe is nog steeds niet bezig met een periodetitel. “Onze doelstelling is om kampioen te worden. Ik hoop dat we wedstrijden blijven winnen en dat we de concurrentie nog op een grotere achterstand kunnen zetten.”

De oefenmeester verwacht dat Oude Maas zal inzakken aanstaande zaterdag. “Ze hebben meer kwaliteit dan Bruse Boys. Het is daarom ook een lastige tegenstander. Oude Maas is te vergelijken met Nieuw Lekkerland, die we met 4-0 wisten te verslaan.” Hij denkt dat SC Feyenoord in staat is om het duel te gaan domineren. “Maar dat zijn we gewend. We gaan ze natuurlijk niet onderschatten. Wie zijn wij om dat te doen?. Ik eis in in ieder geval 110 procent inzet van mijn manschappen.”

Tekst: Stephan van Hal