Heineken
Adidas
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-Pepsi
Qurrent
Sponsor-AA
Sponsor-VLS
Sponsor-CWS
Sponsor-IVA

// SC Feyenoord ontvangt SVC’08

13 oktober 2016 - 08:44

Sportclub Feyenoord neemt het aanstaande zaterdag op tegen SVC ’08 uit Wassenaar. De bezoekers staan op de tiende plaats 6 punten uit 6 duels in de eerste klasse b. De formatie van Wim Schaap verloor afgelopen weekend met 4-0. van ‘s-Gravenzande. “De wedstrijd kende een ongunstig scoreverloop”, liet Schaap na afloop weten. “We kwamen vroeg in de wedstrijd al met 1-0 achter te staan en vlak voor rust besliste de thuisploeg de wedstrijd: 2-0. Daarna liepen we achter de feiten aan. In ieder geval hebben we dus een geflatteerde nederlaag geleden”. SVC werd door ‘s-Gravenzande op effectiviteit afgetroefd. “We lieten desondanks goede combinaties zien, maar verzuimden om doelpunten te maken”. Dat lag met met name aan de inbreng van de doelman van de Westlanders die zijn ploeg met goede reddingen op de been hield.

SVC wil zich dit seizoen handhaven in de eerste klasse. “We willen aan de goede kant van de streep eindigen. Dan hebben we als promovendus een topprestatie geleverd”. Coach Schaap benadrukt dat zijn ploeg nog niet een keer weggespeeld is. “Als we strijd leveren kunnen we het iedere tegenstander bijzonder lastig maken. Dat geldt dus ook voor Sportclub Feyenoord. We zullen zaterdag onze huid zo duur mogelijk gaan verkopen.” De coach geeft aan dat SC Feyenoord over een goede ploeg beschikt. “Ze hebben spelers in de gelederen die al jarenlang op topniveau spelen. Daarnaast beschikken zij over voldoende individuele klasse. Het wordt waarschijnlijk een moeilijke wedstrijd voor ons”.

DOMINEREN
Hij verwacht dat SC Feyenoord aanstaande zaterdag de wedstrijd wil gaan domineren. “Ze zullen meer het balbezit hebben maar wij willen ook aanvallend voetbal spelen”. In aanvallend en verdedigend opzicht is de coach nog niet tevreden over de prestaties van SVC. “We hadden meer doelpunten (7) moeten maken en krijgen ook te makkelijk doelpunten (10) tegen”. De oefenmeester maakt duidelijk dat zijn ploeg het vooral van het collectief moet hebben. “We moeten het niet van onze individuele klasse hebben.”

SVC beschikt volgens de oefenmeester niet over een budget om versterkingen aan te trekken. “Daarom zullen we niet mee kunnen draaien in de top van de eerste klasse”.

De coach heeft het uitstekend naar zijn zin bij SVC. “Ik werk bij een ploeg die al jarenlang met elkaar speelt”. Wim Schaap was als coach onder meer bij Nieuwenhoorn actief.

SC FEYENOORD
De Sportclub Feyenoord verloor afgelopen zaterdag in Naaldwijk met 1-0 van Westlandia. “Deze wedstrijd verdiende geen winnaar”, verklaarde elftalleider Ed Bourne na afloop. De thuisploeg besliste het duel in de 55e minuut door een treffer van Van der Voort. Elftalleider Bourne: “We creëerden te weinig kansen en leden teveel balverlies”. SC Feyenoord leed voor de tweede maal in de competitie dus een nederlaag. Daarnaast won het tweemaal en speelde het ook twee keer gelijk. De Rotterdammers staan met 8 punten uit 6 duels op de zevende plek in de eerste klasse. In de laatste 5 confrontaties behaalde het 8 punten. Topscorer bij Sportclub Feyenoord is aanwinst Lucas van Oeveren die driemaal het net wist te vinden.

TELEURSTELLEND
Sportclub Feyenoord kende een teleurstellende start van de competitie. De ploeg, die graag wil promoveren, heeft al 10 punten achterstand op koploper Nootdorp. Kortom het kampioenschap is vooralsnog ver weg. Bourne erkent dat SC Feyenoord matig presteert. “We schieten de bal er niet in en maken de verwachtingen nog niet waar. Toch beschikken we over een goede selectie. We moeten onze koppies omhoog houden en zeker niet in paniek raken.”

Sportclub Feyenoord speelde in de voorbereiding al een oefenduel tegen SVC. Dat duel op kunstgras eindigde in een 1-1-gelijkspel. “Wij spelen nu op ons eigen veld en dat is in het voordeel van ons. We gaan alles uit de kast halen en hopen dat iedereen bij de les is. Zaterdag is alles mogelijk. We hopen nu wel doelpunten te gaan maken. Een zege is hard nodig voor ons”.

Tekst: Stephan van Hal