Heineken
Adidas
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-Pepsi
Qurrent
Sponsor-AA
Sponsor-VLS
Sponsor-CWS
Sponsor-IVA

// Eenvoudige bekerzege voor SC Feyenoord

11 november 2017 - 19:46

Sportclub Feyenoord heeft zaterdagmiddag makkelijk de derde ronde van de beker bereikt. De ploeg won op eigen terrein met liefst 6-0 van zaterdagderdeklasser ‘s-Gravendeel. De Rotterdammers combineerden uitstekend en speelden de opponent in feite volledig van de mat. Toch had SC Feyenoord meer doelpunten kunnen maken. Maar daar heeft de ploeg wel vaker last van. Verdedigend werd SC Feyenoord niet een keer door de gasten beproefd. Derhalve behaalde SC Feyenoord een verdiende zege, die de burger nog meer vertrouwen moet geven. SC Feyenoord maakte in het eenzijdige treffen waar, dat het in alle linies kwaliteit heeft. Ook verdedigend maakte het een ijzersterke indruk. De inbreng van s-Gravendeel was te verwaarlozen. SC Feyenoord-goalie Nick Sanders hoefde geen reddingen te verrichten.

De Rotterdammers werden al na 60 seconden gevaarlijk. Junior Obiku werd met een mooie voorzet weggestuurd door gelegenheidspits Lucas van Oeveren, maar mikte de bal voorlangs het doel van de vijandelijke keeper Ricardo Bakker. Na vijf minuten was het wel raak namens De Sportclub. Een voorzet van Jordy Dobber werd door Luc Rozendaal ongelukkig achter zijn eigen doelman gewerkt: 1-0. Even later kregen de rood-witten opnieuw een aardige mogelijkheid. Obiku lanceerde met een uitstekende voorzet Van Oeveren. Diens inzet leverde echter geen rendement op voor de thuisploeg.

Na een kwartier behoedde ‘s-Gravendeel-goalie Bakker de bezoekende formatie voor een grotere achterstand. De goalie reageerde attent op een inzet van Van Oeveren, die in stelling werd gebracht door Tim Schoonheijm. Halverwege de eerste helft zette SC Feyenoord de opponent nog meer onder druk. Het overwicht leverde opnieuw een kans op voor Van Oeveren, die na een assist van Obiku, de bal over het ‘s-Gravendeel-doel volleerde. Vervolgens bracht de actieve SC Feyenoord-aanvaller Obiku, Tim Schoonheijm in stelling. Laatstgenoemde kopte bal over het domein van ‘s-Gravendeel-doelman Bakker. In de 26e minuut slaagde SC Feyenoord er eindelijk in om de tussenstand op 2-0 te bepalen door een treffer van Shabir Isoufi. De middenvelder verraste met een fraaie lob Bakker. Het voorbereidend werk werd verricht door Schoonheijm. Na een half uur deelde SC Feyenoord opnieuw een waarschuwingssignaal uit. Een hoekschop van Van Oeveren werd door de opkomende Joris van Eijck net over het vijandelijke doel gekopt. Binnen een vloek en een zucht kreeg de gastheer opnieuw een goede kans om de score op te voeren. Een combinatie van Isoufi en Schoonheijm resulteerde echter niet in een grotere Rotterdamse voorsprong. De aanval had een beter lot verdiend.

Tijdens de slotfase van het eerste bedrijf ging SC Feyenoord op jacht naar nog meer succes. Het Rotterdamse overzicht leidde in de 38e minuut tot een mogelijkheid voor Obiku. De linksbuiten kopte, na een hoekschop van Van Oeveren, de bal naast het domein van ‘s-Gravendeel-goalie Bakker. Vervolgens hadden de Rotterdammers pech dat een treffer van Van Oeveren , wegens vermeend buitenspel, werd afgekeurd. Vlak daarvoor wist ‘s-Gravendeel-goalie Bakker zich te onderscheiden door een schot van Obiku knap tot hoekschop te verwerken. En dus gingen beide teams met 2-0 aan de thee.

Ook in het tweede bedrijf ging SC Feyenoord voortvarend van start. Vlak na de onderbreking kreeg Obiku een strafschop, nadat hij door een ‘s-Gravendeel-verdediger onderuit werd gehaald. De penalty werd vervolgens tegen de touwen gejaagd door Van Oeveren: 3-0. Daarna bracht Obiku, met een flankvoorzet Van Oeveren in stelling, wiens kopbal voorlangs het doel van ‘s-Gravendeel verdween. Na een uur spelen had ‘s-Gravendeel alle geluk van de wereld. Isoufi, zag na een voorzet van invaller Paul Norbruis, zijn kopbal op de lat finishen. Een fractie later had Obiku, het namens De Sportclub, het bijna op zijn heupen. Hij rondde een individuele actie met een schot in het zijnet niet af. Halverwege de tweede helft liet SC Feyenoord het opnieuw in de afronding afweten, nadat Obiku, op aangeven van Matthew Jones, niet trefzeker bleek. Vervolgens werd een treffer van Van Oeveren, opnieuw niet goedgekeurd door de ingetogen leidende scheidsrechter Turk. Hij stond ditmaal wel buitenspel.

Na vijf kwartier slaagde SC Feyenoord-aanvoerder Kristian Adelmund, vanuit de tweede lijn, er niet om de 4-0 aan te tekenen. Vervolgens liet invaller Joris van Eijck aan zijn teamgenoten zien hoe het wel moet. De verdediger maakte, na een voorzet van collega-verdediger Dobber, met zijn hoofd de 4-0. Daarna stelde Adelmund, namens de thuisploeg, met een vrije trap de vijandelijke doelman Bakker op de proef. Laatstgenoemde wist de afstandsknal echter knap te keren door de bal weg te boksen. In de laatste tien minuten sloeg SC Feyenoord eindelijk nog tweemaal toe. Matthew Jones, zorgde na een assist van Norbruis, allereerst voor de 5-0. En vervolgens was Obiku, na een fraaie individuele actie verantwoordelijk voor het fraaie slotakkoord: 6-0. Daarmee rondde de uitblinkende linkerspits zijn optreden in stijl af. Hij steekt al met al wel in een bloed-vorm.

Volgende week wordt de competitie weer hervat. Voor SC Feyenoord staat dan de uitwedstrijd tegen het sterke Kloetinge op het programma. Het duel in de gelijknamige plaats begint om 14.30.

Tekst: Stephan van Hal