Heineken
Adidas
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-Pepsi
Qurrent
Sponsor-AA
Sponsor-VLS
Sponsor-CWS
Sponsor-IVA

// Cruciaal nacompetitieduel voor SC Feyenoord

18 mei 2017 - 13:34

Sportclub Feyenoord speelt aanstaande zaterdag 20 mei de tweede nacompetitiewedstrijd tegen het Friese Buitenpost uit. De thuisploeg legde beslag op de derde periode in de eerste klasse e en sloot de competitie met een vierde plek af.

Buitenpost wist de eerste nacompetitiewedstrijd met 3-2 te winnen van Oude Maas. Het elftal van coach Rene van der Weij behaalde op een moeilijk bespeelbare grasmat een verdiende zege. De formatie kende een rommelige voorbereiding op de eerste nacompetitiewedstrijd. De ploeg deed er liefst 4,5 uur over om het terrein van Oude Maas te bereiken. Buitenpost liet tegen Oude Maas twee gezichten zien. “In de eerste helft liep het voor geen meter, getuige de 0-0 ruststand. Na de onderbreking wist de formatie drie keer toe te slaan. “We waren in dat gedeelte van de wedstrijd de betere ploeg.”

Buitenpost-trainer Rene van der Weij verklaart dat promotie naar de hoofklasse geen must is. “Natuurlijk gaan we ervoor. We hebben niet voor niets een goed seizoen achter de rug. Met name na de winterstop hebben we uitstekend gepresteerd. We zien wel wat het hoogst haalbare is voor mijn elftal.” Van der Weij weet niet wat hij van de tegenstanders in de nacompetitie kan verwachten. “Het zijn onbekende teams voor mij.” De oefenmeester verklaart wel dat zijn ploeg vertrouwen heeft in een goede afloop.

De voetbalcoach hoopt dat zijn ploeg tegen SC Feyenoord in staat is om het eigen spel te spelen. “Ik beschik over een goed elftal. Helaas hebben we geen speler in de gelederen die er 25 inschiet. Maar we vormen wel een hecht collectief. En verdedigend hebben we dit seizoen indruk gemaakt met slechts 29 tegentreffers.”

Van der Weij verklaart dat zijn ploeg zich niet zal aanpassen aan de Sportclub Feyenoord. “Zij moeten natuurlijk winnen. Die ploeg wil graag naar de hoofdklasse.” Van der Weij verwacht dat het duel met de Rotterdammers een open wedstrijd wordt. Hij beschouwt het duel met SC Feyenoord als een echte uitdaging. De trainer laat weten dat hij tussen de 500 een 1000 toeschouwers aanstaande zaterdag verwacht.

De oefenmeester verklaart dat zijn club geen spelers van buitenaf haalt. Dat is het beleid van onze vereniging. Liefst 15 van de 19 selectiespelers zijn door Buitenpost zelf opgeleid. Van der Weij beschouwt zijn elftal als een echt vriendenteam. “Ze gaan regelmatig na de wedstrijd bijvoorbeeld een pizza eten.”

SC FEYENOORD

SC Feyenoord ging afgelopen dinsdag dus verrassend onderuit in het eerste nacompetitietreffen tegen Zuidvogels: 1-2. De Rotterdammers beschouwden de nederlaag als een teleurstellend resultaat. Elftalleider Ed Bourne vertelde na afloop dat zijn ploeg dit duel niet had hoeven verliezen. “We waren dominant en kwamen in een goede eerste helft op een 1-0 voorsprong. Zuidvogels maakte vervolgens door een zondagsschot vlak voor rust de gelijkmaker. In het tweede bedrijf hadden we pech dat Ferry van Lare ongelukkig in eigen doel schoot: 1-2.” Bourne meldt dat SC Feyenoord geen geluk had met het afronden van de kansen. “Het zat wat dat betreft ook niet mee.” Hij maakt duidelijk dat Zuidvogels een moeilijke tegenstander is om tegen te spelen.

De elftalleider vindt het zuur dat zijn ploeg door de nederlaag tegen de Gooise formatie afhankelijk is van de concurrentie. “We hebben het niet meer in eigen hand en zullen dus tweemaal moeten winnen.” Bourne vertelt dat SC Feyenoord ‘er nog altijd voor gaat’. “Er is nog geen man overboord en we zijn nog steeds gemotiveerd. We gaan uiteraard van onze eigen kracht uit.”

Bourne hoopt dat SC Feyenoord tegen Buitenpost het duel gaat domineren. “We willen het initiatief nemen en hopen op een snelle eerste goal.” Bourne verwacht dat het veld van Buitenpost moeilijk bespeelbaar zal zijn. “Ik verwacht dan ook een vechtwedstrijd tussen SC Feyenoord en Buitenpost.”

Volgende week dinsdag 23 mei sluit SC Feyenoord de nacompetitie af met een thuiswedstrijd tegen Oude Maas.

Tekst: Stephan van Hal